Bayramlaşmada Gündem Arakan

Geleneksel Bayramlaşma Töreninde vatandaşlarla Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde buluşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bayram dediğimiz şey, bütün Ümmet-i Muhammed'i bir araya getiren etkinliktir. Bayramın sadece sevincini değil ümmetin acılarını da paylaşmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diyerek, Arakan’da yaşanan zulmün sona ermesini diledi.

Pendik Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreni, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Bayramlaşmadan önce yapılan protokol konuşmalarının gündeminde ise Arakan’da yaşanan zulüm vardı.

“Zulme karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz”

Düzenlenen programda vatandaşlara hitap eden Başkan Şahin,   “Aramızdaki dayanışmayı kuvvetlendiren, sevgi bağımızı güçlendiren tüm etkinlikleri, Pendik Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Ama  bayramların muhabbeti ayrı. Bu bayramda da Allah'tan tüm ümmetin sıkıntılarından kurtulması için dua ediyoruz". dedi. Başkan Şahin, Arakan’da yaşanan zulme de değinerek, “ Bayramın sadece sevincini yaşamak yerine ümmetin de acılarını paylamak için elimizden geleni yapıyoruz.  Biliyoruz ki sevinçler de acılar da paylaşıldığı zaman anlama kavuşuyor. Yeryüzünde Müslümanın olduğu her coğrafyada maalesef zulüm var. Bizler de mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Müslümanın olduğu her yerde iletişimimizi daha da güçlendireceğiz. Yeryüzünde nerede acı varsa bu milletin asil evlatları her zaman elini uzatmıştır, ben de bu milletin bir ferdi olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

Erol Kaya: “Arakan için elimizden ne geliyorsa yapalım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya da yaptığı konuşmada Arakan’daki zülme değinerek “İbni Haldun coğrafya kader der, doğrudur. Bugün Arakan’da, Filistin’de, Arap coğrafyasında, kısacası yer yüzünde zulmün olduğu topraklarda yaşayanlar bizler de olabilirdik. O halde devlet ve millet olarak elimizden ne geliyorsa yapalım. Eğer elimizden bir şey gelmiyorsa dua edelim. Ben sadece İslam coğrafyası için değil, yeryüzünde zulüm gören neresi varsa düzelmesi için Rabbimizden niyaz ediyorum.” Dedi.

Konuşmasına tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da bugün adı konulmamış bir 3. Dünya Savaşı yaşandığını belirterek, “Dine karşı din savaşıyor. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece yer yüzünde ezilen dili dini ne olursa olsun herkesin elinden tutacağız.”dedi. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin ve AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil de  yaptıkları konuşmalarda Arakan’da ve diğer coğrafyalarda akan Müslüman kanının ve gözyaşının son bulmasını temenni ettiler.

03 Eylül 2017