Hedefleri İyi Sporcu Olmak

Onlar Pendik’teki 43 bin ilkokul öğrencisi arasından aylar süren çalışma sonucunda seçildi.  Tüm aşamalardan başarıyla geçerek sporda yetenekli oldukları belirlenen 171 çocuk, yaz aylarını Pendik Belediyesinin spor eğitmenlerinden çeşitli branşlarda eğitim alarak geçiriyor.

Pendik Belediyesi tarafından sürdürülen “Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi” kapsamında atletizm, jimnastik ve yüzme dersleri alan öğrenciler, spordaki yeteneklerini masa tenisi ve basketbolda da deneyecek. Ardından en yetenekli oldukları alanlarda spora devam etmeleri için çeşitli kulüplere yönlendirilecekler. Gelecekte Türkiye’yi başarıyla temsil edecek birer sporcu olmak isteyen çocuklar, Pendik Belediyesinin kendilerine sunduğu bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için canla başla çalışıyor.

8 aydır devam eden proje

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlatılan  “Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi”yle 43 bin 278 ilkokul öğrencisi tek tek tarandı. Boy ve kilo ölçümü yapılıp ardından dikey sırçama, esneklik, sürat ve kuvvet yetenekleri testleri sonucu 4 bin öğrenci belirlendi. İkinci taramalarda yapılan çift ayak sıçrama testi, kulaç ölçümü, biseps ve baldır çevresi ölçümü ve flamingo denge testlerinin ardından bu sayı 400’e düşürüldü. Belirlenen 400 yetenekli öğrenci arasından 171 öğrenci 10 Temmuz -24 Ağustos tarihleri arasında Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi ve Çamlık Spor Tesisleri’nde jimnastik, atletizm ve yüzme dersleri verildi. Son olarak masa tenisi ve basketbolda yeteneklerini sergileyecek öğrenciler,  ardından başarılı olacakları alanlarda spora devam etmeleri için spor kulüplerine yönlendirilecek.

22 Ağustos 2017