'türkiye'de Özlenen Nesillerin Öncülerisiniz'

"Pendik Gündemi Lise Buluşmaları” kapsamında Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Güçlü olmak güçlü nesillerle mümkün olur. Sorumluluğunuz büyük. Sizler, Türkiye’de beklenen, özlenen nesillerin öncülerisiniz.” dedi.

Bu yıl Pendik Gündemi başlığı altında gerçekleştirilen Lise Buluşmaları’nın ilki Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin hem yerel gündeme hem de ülke gündemine ilişkin soruları cevapladı. Programda hikayeler eşliğinde kendi hayatından tecrübeleri aktaran Başkan Şahin, Türkiye’nin oldukça zor bir coğrafyada bulunduğunu belirterek “Güçlü olursak bölgemizdeki ve dünyadaki zulüm sona erer. Bu da güçlü nesillerle olur. Sorumluluğunuz büyük. Türkiye’nin beklenen, özlenen nesillerin öncülerisiniz.” şeklinde konuştu.

“Herkesi doktor, mühendis yapmaya gerek yok”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’ın da katıldığı programda bir soruyu cevaplayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye’de ciddi ara eleman açığının bulunduğunu belirterek meslek liselerinin önemine değindi ve “Herkesi doktor, mühendis yapmaya gerek yok. Çünkü herkesin bu alanlarda kabiliyeti yok. Kimin neye kabiliyeti varsa o mesleğe sahip olmalı. Bugün iyi bir seramikçi olursanız iyi paralar kazanabilirsiniz.” dedi.

“Artık ABD’nin hedefindeyiz”

ABD’nin vizeleri süresiz durdurması konusuyla ilgili bir soruyu cevaplayan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye’nin eski Türkiye gibi ABD’nin emrinde olmadığını, bu nedenle ekonomik ve politik baskıya maruz kaldığını söyledi. “Sadece betona yatırım yapılıyor.” şeklindeki eleştirileri haksız bulan Başkan Dr. Kenan Şahin, Türkiye’de 15 yıl önce savunma sanayide yüzde 5 olan yerlilik oranının bugün yüzde 60’a çıktığı belirterek “Nerede istihdam varsa oraya yatırım yapılıyor. Altyapıya, köprülere betona neden yatırım yapılıyor? Çünkü buralardan önemli miktarda istihdam sağlanıyor.” dedi.

09 Ekim 2017