Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

GÖREV ALANI

• Müdürlüğün faaliyet konularına ilişkin mevzuatı takip etmek ve mevzuatın gereklerini süresi içerisinde yerine getirmek.
  • Müdürlüğün diğer idareler nezdinde takibi gereken iş ve işlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak.
  • Stratejik plana, yıllık performans programına, yatırım programına ve müdürlük bütçesine uygun olarak çalışmalarını yürütmek.
  • Pendik Belediyesi İç Kontrol Eylem Planındaki görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapmak.
  • Müdürlüğe gelen yazı ve dilekçeleri süresi içerisinde cevaplamak.3071 sayılı kanun gereği; dilekçe yoluyla yapılan başvurulara 30 gün içinde yazılı bilgi vermek, işlem safahatının duyurulması halinde alınan sonucu ayrıca bildirmek.
  • Başkan ya da ilgili Başkan Yardımcısının bilgisi ve onayıyla, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, istisnalar dışındaki bilgi ve belgeleri başvuru sahibinin bilgisine sunmak.
  • 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında; müdürlüğün ihtiyacı olan her türlü mal alımı, hizmet alımı ile yapım işlerini ihale yolu ile gerçekleştirmek, hak edişlerini düzenlemek, kabullerini yaparak sonuçlandırmak.
  • Belediyenin orta ve uzun vadeli stratejilerini ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapmak.
  • Müdürlükçe yapılan işlemlerin kayıtlarının tutulmasını sağlamak. Gerektiğinde bunların arşivlenmesini, korunmasını ve muhafazasını sağlamak.
  • Gerektiğinde Belediyenin diğer birimleriyle, resmi kurum ve kuruluşlarla, ilgili meslek odalarıyla, ihale sürecindeki ilgililerle yazışmalar yapmak.
  • Pendik Belediyesi resmi web sitesinin (www.pendik.bel.tr) kontrolünü sağlamak.
  • Basın yayın kuruluşlarıyla belediye irtibatını ve bilgi akışını sağlamak.
  • Belediye’nin yaptığı her türlü etkinlikleri vaktinde duyurmak.
  • Belediyemiz tarafından düzenlenen faaliyetlerle ilgili her türlü tanıtım ve duyuru materyallerini tasarlamak, hazırlamak ve basım faaliyetlerini yürütmek.
  • Belediyeye ait yayınların (kitap, broşür, el ilanı) çıkarılmasını sağlamak.
  • Görsel ve yazılı basın yayın organlarını takip etmek; Pendik İlçesi ve Belediye hakkında çıkan her türlü haberleri rapor etmek ve bu haberleri arşivlemek.
  • Periyodik aralıklarla bülten çıkarmak, çıkan bültenin halka ulaşmasını sağlamak, bu bülteni arşivlemek.
  • Belediye web sayfasının haber yönetimi ile haber içerik paylaşımını yapmak.
  • İl ve ilçe protokolü, Pendik genelindeki sivil toplum kuruluşları, okullar ve yöneticileri, vakıflar, odalar, sendikalar, muhtarlar ve gerek görülecek diğer şahıs, kurum ve kuruluşlar ve bunlara ait iletişim bilgilerini hazırlamak ve güncellemek.
  • Belediyenin sosyal medya kanallarını yönetmek ve içerik paylaşımı yapmak.
  • Belediyemiz tarafından yapılan etkinlik ve faaliyetlerde fotoğraf ve video çekimi yapmak.
  • Çekilen videoların montajının ve muhafaza edilmesini sağlamak.
  • Belediyenin fotoğraf arşivini düzenlemek ve muhafaza etmek.
  • Gerekli görülen faaliyet ve organizasyonlarda diğer müdürlüklere destek olmak.
  • Gerekli görülen zamanlarda belirli gün ve haftalar kapsamında organizasyonlar yapmak.
  • Belediyeye ve özel firmalara ait pankartların asım/söküm işlerinin takibini yapmak.
  • Belediyenin düzenlendiği etkinlikler ve programlar için bilgilendirme mesajı göndermek.
  • Belediye bünyesindeki elektronik panolara ve led ekrana tanıtım veri girişlerini yapmak.
  • Belediye adına çeşitli etkinliklerin düzenlenmesini organize etmek.

Adres Batı Mah. 23 Nisan Cad. No: 11 Pendik Belediyesi Ana Bina Kat: 6 - 34890

Telefon 444 81 80-1118