Bitkilendirme Ve Yeşil Alanlar Birimi

Ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek dikimi; ağaç budama, kesim, söküm ve nakli; sulama tesisatı yapım, bakım ve tamiratı; rulo çim serimi ile tohum çim ekimi; budanmış ağaç dalları ve biçilmiş çim atık alımı; park ve refüjlerde çim biçimi, sulama, ilaçlama ve gübreleme işleri ile yeni alanlar tespit edilerek toplumsal faaliyetler kapsamında ağaçlandırma alanları oluşturmak.

GÖREVLER

- Muhtelif yerlerde bulunan spor alanlarının ve parkların yeşil alanlarının ve sert zeminlerinin bakımını sağlamak.

- Pendik genelinde cadde, sokak, park, yeşil alan ve kamusal alanlarda bulunan ağaçların bakım işlerini (sulama, budama, ilaçlama, kuruyan ağaçların değişimi vb.) yapmak.

- Yeşil alanların periyodik bakımı, sulanması, yabani ot temizliği ve çim biçme işlemlerini yürütmek.

- Vatandaş taleplerini, kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini değerlendirerek, imkânlar ölçüsünde hizmet verilmesini sağlamak.

- Vatandaşlara ve resmi kuruluşlara talepleri halinde ilgili teknik personel aracılığı ile zirai konularda bilgi vermek.

- Ağaçlandırma programı kapsamında toplumsal faaliyetler düzenleyerek hatıra ormanları oluşturmak, ilçe genelinde yaya kaldırımlarına, yol orta refüjlerine ve imar fonksiyonu yeşil alan olan yerlere ağaç dikmek.

- Pendik genelindeki park, yeşil alan ve refüjlere peyzaj projelerine göre mevsimlik çiçek, ağaç ve çalı gruplarının temin edilerek dikiminin yapılmasını sağlamak.

- Park, yeşil alanlar ve refüj alanlarına bitkisel düzenleme yapılarak, belirli mevsim periyotlarında mevsimlik çiçek dikilmesini sağlamak.

- Park, yeşil alanlar ve refüj alanlarına dikilen ve önceden dikilmiş mevcut ağaçlardan kuruyan ağaçların değiştirilmesini sağlamak.

- İlçe genelinde budanmış, kesilmiş ağaç atıklarının ve çim atıklarının toplanmasını sağlamak.

17 Ekim 2017