Çevre Temizlik Birimi

GÖREVLER

- Okulların bahçeleri ve çevresinin, okul öncesi ve öğretim süresince her türlü temizlik konusunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarelerinin talepleri doğrultusunda yapılan çalışmaları yürütmek.

- Pendik İlçesindeki tüm cadde ve sokakların süpürme işçileri ve süpürme araçları ile süpürmek suretiyle temizlemek.

-  İlçemiz genelinde cadde ve sokaklar üzerine haftalık kurulan semt pazarlarının temizlik ve yıkama çalışmalarını yapmak.

- İlçe genelinde bulunan boş arazilerdeki yabani otların biçilip temizliklerinin yapılmasını sağlamak.

- İlçemiz genelindeki cadde ve sokakların yol bordürlerinin boyanmasını ve kaldırımlarda çıkan otların temizliğinin yapılmasını sağlamak.

- Zoonoz, salgın, bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek, önlemler almak, aldırmak ve diğer mercilerle koordineli çalışmalar yapmak.

- İnsan beden ve ruh sağlığına uygun yöntemlerle çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyen haşere, sinek, kemirgen ve diğer zararlılarla vektör mücadelesi yapmak, her türlü önlemi almak.

- Görüntü kirliliğine sebep olan yasa dışı, ahlak dışı pankartların, afişlerin kaldırılmasını ve duvar yazılarının boyanarak silinmesini sağlamak.

- İlçe halkının çevre duyarlılığını artıracak projeler geliştirmek, yarışma, kampanya ve eğitim programları gibi etkinlikler düzenlemek.

- İlçemiz sınırlarındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çevre düzenleme işlerini yapmak veya yaptırmak.

17 Ekim 2017