Eğitim Ve Kütüphane Birimi

GÖREVLER

- İlçemizdeki okullarda eğitime destek için sivil toplum kuruluşları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile etüt ve takviye dersleri desteği vermek.

- Eğitime katkı sağlamak amacıyla; atölye çalışmaları, seminerler, okuma kampanyaları, okur-yazar buluşmaları vb. etkinlikler düzenlemek.

- Belediyeye ait kütüphanelerde ve bilgi evlerinde hizmet vermek.

- Kütüphane üyeleri ve gönüllülerine yönelik etkinlikler planlamak ve gerçekleştirmek.

- İlçe genelinde okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacı ile okuma kampanyaları düzenlemek, bağış kitap toplamak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.

- Kütüphanelerdeki kitapların güncellenmesini, barkodlanmasını ve tasniflenmesini sağlamak.

- Bağış yapılan kitapların toplanması, seçilmesi ve dağıtımını koordine etmek.

- STK’lar ve diğer kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen etkinliklerin takibini yapmak ve yapılan etkinliklere destek vermek.

- İlçemiz sınırlarındaki okullara ve STK’lara yönelik kütüphane kurulumu ve kitap bağışında bulunmak.

- Gençlerin şiddetten uzak durmaları noktasında gençlere yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemek.

19 Ekim 2017