Emlak Yönetim Birimi

GÖREVLER

- 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30. maddesi uyarınca Belediye’ye ait taşınmazların kamu kurumlarına devir işlemlerini yapmak.

- 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu uyarınca kamulaştırma işlemini yapmak.

- Yol fazlası alanların, 3194 sayılı İmar Kanununun 17. maddesi uyarınca satılmasını sağlamak.

- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununa göre ihale ile taşınmazların satışını yapmak.

- Kamuya ait taşınmazların tevhid, ifraz, ihdas ve terk işlemlerini yapmak.

- Belediye’ye taşınmaz bağışı ile ilgili işlemleri yapmak.

- Belediyenin gayrimenkul envanterlerini tutmak.

- Belediye gayrimenkullerinin yönetimini yapmak, gayrimenkul geliştirilmesine yönelik her türlü araştırma, plan ve uygulamayı yapmak veya yaptırmak, bu amaçla değerleme yaptırmak için gerekli hizmetleri satın almak.

- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi uyarınca belediyemize ait taşınmazların takas (trampa), satış, satın alma, irtifak hakkı vb. işlemlerini yürütmek.

- 3194 sayılı İmar Kanununun 17. maddesi uyarınca belediyemiz hisselerinin satışlarını ve ihdas sonucu oluşan taşınmazların satış işlemlerini yürütmek.

- Belediyemize ait taşınmaz mülklerle ilgili başta mahkemeler olmak üzere diğer kurum ve 3.şahıslar nezdinde gerekli işlem ve yazışmaları takip etmek.

- Belediyemize ait taşınmazlarla ilgili olarak açılmış başta kamulaştırma, kamulaştırmasız el atma, izale-i şuyu ve tapu iptal tescil davalarını koordinatör müdürlük sıfatıyla takip etmek, bu kapsamda gerekli işlem ve yazışmaları takip etmek.

-Belediyenin, Tapu ve Kadastro Müdürlüğündeki işlemlerini takip etmek ve gerekli işlemleri yapmak.

20 Ekim 2017