Açem Genel Esasları Ve Kurs Kayıt Kuralları

- AÇEM lerde verilen okul öncesi eğitimden 4-6 yaş arası çocuklar faydalanır.

- Kayıtlar, velinin ve çocuğun kimliği ibraz edilerek Açemlerden alınacaktır.

- 31.09.2014 tarihi öncesi doğumlu çocuklar asil olarak kayıt yapılacaktır.

- 01.10.2014 ile 31.01.2015 tarihleri arası doğumlu çocuklar ise yedek kayıt yapılacaktır.

- AÇEM'lerden önceki dönemlerde eğitim almış öğrenciler yeni dönemde yedek olarak kayıt yapılacaktır. Ancak yeterli kayıta ulaşılamadığı takdirde bu öğrenciler tekrar eğitim hakkı kazanacaktır. Öncelik hiç eğitim almamış öğrencilere    tanınacaktır.

- Kendi temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve zihinsel engelli çocuklar kabul edilmeyecektir.

- Kesin kayıtlar başvuru sırasına göre belirlenecektir.

- Milli eğitim müdürlüğünün okul öncesi müfredatı işlenecektir.

- AÇEM istanbul Valiliği tarafından alınan tatil kararlarına aynen uyar.

- Eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz ücretsizdir.

- Eğitim gören çocukların velileri Halk Eğitim Müdürlüğü, İsmek veya Pendik Belediyesinin açaçağı kurslardan (el sanatları, dikiş nakış, çocuk gelişimi, iğne oyası gibi) birine katılması zorunludur.

- Veliler kurslara çocuklarla aynı anda katılacaklardır. (Çocuk eğitime girerken velide eğitime katılacak)

- Kurslara katılan velilerden Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 1.dönem 40 TL 2.dönem 40 TL olmak üzere yılda iki defa kurs ücreti alınacaktır.

- 2018-2019 eğitim öğretim yılı ön kayıtları 16 temmuz p.tesi günü başlayacaktır. Yeterli kayıta ulaşıldığı zaman kayıtlar kapatılacaktır.

- 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 1 ekim 2018” de başlayacaktır, 14 haziran 2019 da sona erecektir.

AÇEM’lerimize ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

10 Temmuz 2018