Engelli Koordinasyon Merkezi Artık Çamlık’ta

Pendik Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, Batı Mahallesi’ndeki yerinden Çamlık Mahallesi’ne taşındı.  Pendikli engelliler ve ailelerine yönelik çalışmalar yapan Engelli Koordinasyon Merkezi, bundan sonra faaliyetlerine yeni yerinde devam edecek.

Engellilere yönelik pek çok hizmetin tek çatı altında sunulacağı Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanmasının ardından burada ilk faaliyete geçen Engelliler Koordinasyon Merkezi oldu.  2008 yılından beri Batı Mahallesi sahil alanındaki yerinde  Pendikli engelliler ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar yapan merkez, Çamlık Mahallesi’nde inşa edilen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne taşındı.

Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Engelli Koordinasyon Merkezi’ne kayıtlı 12 bin 700 engelli bulunuyor. Engellilere yönelik faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarıyla gönüllü kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlayan merkez, engelliler ve ailelerini ihtiyaç duydukları çeşitli konularda bilgilendiriyor, EKPSS dönemlerinde danışmanlık yapıyor, sosyal hayata katılmaları için bir çok organizasyon gerçekleştiriyor. Çamlık Mahallesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi’nde bulunan Çamlık Eğitim ve Rehabilitsayon Merkezi giriş katında hizmet vermeye başladı.

Merkezden geçen otobüsler ve güzergahları

16S - Sabiha Gökçen Havalimanı - Uzunçayır Metrobüs

132K - Yenişehir - Kartal