Filistin'e Belediyecilik Desteği

Pendik Belediyesi, UCLG-MEWA, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve  İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) işbirliğiyle Filistin’de bulunan belediyelere yönelik 1-6 Mayıs arasında "Şehir Şebeke Yönetimi" ve "Atıksu İşletme Yönetimi" başlıkları altında eğitim programları düzenlendi. Türkiye'de su temini ve atık su tahliyesi konusunda tecrübeli olan İSKİ'nin uzman kadrosu tarafından aralarında Filistin Devleti Su İşleri Temsilcisi'nin de olduğu 23 farklı belediyeden katılımcıya bir hafta boyunca eğitimler verildi. Yetkililer verdikleri eğitimlerin aynı zamanda katılımcılar üzerinde somut yansımalar meydana getirmesi ve geliştirilecek fikirlerin, gelecekte kardeş şehir ilişkilerinin proje bazlı kurulmasına katkı sağlaması için temel oluşturmasını hedeflediklerini belirttiler.

Eğitimlerin sonunda Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Filistinli yerel yönetim temsilcileriyle bir araya geldi.  Başkan Şahin, Filistinli yerel yöneticilerle her türlü bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

06 Mayıs 2018