Gençler Spora Doydu

Pendik Belediyesi bu yıl  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere bir hafta boyunca spor dolu günler yaşattı. Çamlık Mahallesi'nde başlayan bisiklet yarışlarının ardından sahil meydanı her gün farklı bir spor turnuvasına sahne oldu. Bisiklet, Masa tenisi, tekvando, bilek güreşi, okçuluk ve mangala yarışmalarının düzenlendiği organizasyonda yaklaşık 2 bin 200 sporcu yarıştı.

Masa tenisinde 187 sporcu yarıştı

İlki Bisiklet Festivaliyle başlayan spor şöleninin ikinci günü masa tenisi maçlarıyla devam etti. Gün boyunca devam eden masa tenisi maçları öğrenciler ve halka açık kategorilerinde yapıldı. Genç erkeklerde 112, genç kızlarda 48 ve yetişkinlerde ise 27 sporcu olmak üzere toplamda 187 sporcu turnuvada mücadele etti. Günün sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara raket ve madalyaları verildi.

Tekvandoda okullar mücadele etti

Spor şöleninin bir başka heyecanı tekvandoda yaşandı. Yoğun ilgiyle takip edilen tekvando turnuvasına 60 okuldan 177 sporcu katıldı. Yıldızlar, minikler ve küçükler kategorilerinde yapılan maçlar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Takımlarda Yıldız Erkeklerde Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu, yıldız kızlarda ise Abdurrahman Gazi Ortaokulu birinci oldu.
Minik erkeklerde de Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu'nun birinci olduğu turnuvada minik kızlarda Yıldırım Beyazıt Ortaokulu kürsünün en tepesinde yer aldı. Küçük erkekler kategorisinde Buhura İlkokulu ve küçük kızlarda Namık Kemal İlkokulu turnuvanın şampiyon olan diğer takımları oldu.

Gençler bileklerinin gücünü gösterdi

Gençlik Günleri kapsamında yapılan spor şöleninde gençler bileklerinin gücünü gösterdi. Bilek Güreşi Turnuvası'na 62 bayan 177 erkek olmak üzere toplam 239 sporcu katıldı. Turnuvada, bileğine güvenen Pendikliler birinci olmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Bileklerinin gücüyle yarışı kazanan öğrenciler, arkadaşlarının coşkulu tezahüratları arasında büyük sevinç yaşadılar. Güreşler sonunda dereceye girenlere madalyalarını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin verdi.

Gençler okçulukla tanıştı

Yeni neslin yeniden tanışmaya başladığı geleneksel sporumuz okçuluk ve mangala yarışmaları spor şöleninin bir başka heyecanını oluşturdu. İlk kez okla tanışan gençlere yarışmalar öncesi eğitim verildi. Küçük kız, Küçük erkek, Yetişkin erkek,Yetişkin bayan ve  Genç Erkek kategorilerinde toplamda 111 sporcu yarıştı. Kökeni 16. yüzyıla dayandığı düşünülen zeka ve strateji oyunu Mangala gençlerin ilgisi fazla olmadı. yarışmaya sadece 10 yarışmacı katıldı. Dereye giren katılımcılara çanta ve suluk hediye edildi.

21 Mayıs 2018