Pendik Masal Parkı

Masal Parkı ; Kültür,sanat,eğitim ve edebiyatın bir bütün olarak ele alındığı yepyeni ufuklar
çizmeyi hedeflemektedir.

Pendik ‘te ikamet eden 4-11 yaş arası çocuklarımızın faydalanacağı Masal Parkı Projemiz ; Anadolu ve dünya masallarını çocuklara yeniden anlatmak ve onların hayal güçlerini geliştirmek için çalışmalar yürütmektedir.

Katılımcılarımız 2 kategoride gruplandırılmıştır;

1.Grup: 4-6 Yaş ( Okul Öncesi)

2.Grup: 7-11Yaş ( İlkokul)

Etkinliklerimiz

1. Masal Atölyesi

Masal Anlatıcılığı eğlence vasfının ötesinde toplumsal gelenek ve göreneklerin aktarılması,geçmiş inanış, düşünce ve davranışların geleceğe tanışmasında etkili olmaktadır. MasalAtölyemizde ziyaretçilerimizin aktif katılımlarının yer alacağı ritm ve canlandırmalar içeren, sadece dinlemenin ötesinde Masalın içinde yer alacakları aktif faaliyetleriçermektedir.

2. Sanat Atölyesi

Masal Atölyesi etkinliğinin ardından ziyaretçilerimiz Sanat Atölyesi etkinliğine dahil olarak hayal aleminde kurmuş olduğu dünyayı gerçek dünya ile tanıştıracaktır. Masalı pekiştirmek için uygulanacak sanatsal faaliyetler içermektedir.

3. Masal Parkı Alan Gezisi

Masal Parkı son etkinliğimiz olan Alan Etkinlikleri ile ; Çocuklar folklorumuzun önemli karakterlerinden biri olan Keloğlanı tanıyarak evini, değirmenini, eşeğini, sarayını ve devle konuşmasını izleyebilecek. Masal Parkı çadır alanı içerisinde meşhur Göbeklitepe konsepti ile oyun sokağında sokak oyunlarını deneyimleme imkanı bulacaklardır.

Ziyaret Saatleri

Hafta içi ve Cumartesi günleri;

2. Grup: 10.30-12.30

1. Grup : 13.30-15.30

Faaliyet Dönemleri

1. DÖNEM

EYLÜL-MAYIS

Eylül –Mayıs Dönemi Hafta içi okul gruplarının hafta sonu ise web sitesi üzerinden randevu sistemi ile dışarıdan bireysel etkinlik grupları oluşturulmaktadır.

2. DÖNEM

HAZİRAN-AĞUSTOS

Haziran -Ağustos Yaz Dönemi Randevu sistemi ile hafta içi ve Cumartesi günleri bireysel katılım için mobil uygulamaüzerinden randevu alınıp etkinlik kaydı oluşturulmaktadır.

-Masal Parkına randevusuz giriş yapılmamaktadır.

-Etkinlikler için online kayıt zorunludur.

-Gruplar, Masal Parkı eğitimlerimizin gözetimi ve rehberliğinde gerçekleşir.

-Masal Parkımız Pazar günleri kapalıdır.

-Etkinliklerimiz ücretsizdir.

Etkinlik Başvuruları İçin;

Etkinliklere kayıt için Pendik Belediyesi Mobil Uygulamanın Cep Telefonlarına yüklenmesi gerekmektedir.

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (Android Cep Telefonları İçin)

Pendik Belediyesi Mobil Uygulama (İOS Cep Telefonları İçin)

Mobil Uygulamayı indirdikten sonra Başvurular-Etkinlik Başvuru'dan kayıt yaptırabilirsiniz.

22 Haziran 2022