Pendik'in Dünya Yıldızları

Pendik Belediye Spor Kulübü'nün gelecek vaat eden iki sporcusu Yıldızlar kategorilerinde Dünya ikinciliği kazanarak göğsümüzü kabarttılar. Ömer Ağtaş Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda; Ezgi Kaya ise Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası’nda Dünya 2.si olarak Gümüş Madalya kazandı.

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı madalyalarla Pendik'in gururu olan Pendik Belediye Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ağtaş, son olarak Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'te düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsüne çıkarak yeni bir başarıya imza attı. 92 kilogramda mücadele eden Ömer, Rus ve Belarus rakiplerini ve yarıfinalde Gürcü Giorgi Chankseliani’yi (10-0) sayı tuşuyla yenerek finale yükseldi. Ömer, finalde karşılaştığı Asya Şampiyonu İranlı Alireza Abdollahi'ye sayı ile yenilince Dünya 2.si olarak Gümüş Madalya kazandı.

Rakibinin 10 saniye gerisinde kaldı

Pendik Belediye Spor Kulübü'nün Milli Sporcusu Ezgi Kaya, İtalya’da yapılan 13. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası’nda ikinci olarak büyük başarıya imza attı. Lanzada kentindeki organizasyonda 4,3 kilometrelik parkuru ABD’li Joslin Blair’in 10 saniye arkasında ikinci sırada tamamlayan Ezgi, kürsüde kendisine yer buldu. Ulusal ve uluslararası başarılarıyla kısa spor yaşamına birçok madalyayı sığdıran Ezgi, yeni madalya için bu sefer Macaristan'da düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda koşacak.

08 Temmuz 2018