Robotik Kodlama Eğitimi

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

Kayıt Olmak İçin Tıklayınız.

Kayıt Tarihleri: 13.01.2020 Pazartesi Saat: 10.00 ile 19.01.2020 Pazar 23:59 arasıdır.

Sınav Tarihi: 25.01.2020 Cumartesi Saat 11:00

Eğitim Başlangıç: 3 Şubat 2020 Pazartesi

Eğitim Bitiş: 26 Mart 2020 Perşembe

Kurs Süresi 8 Ders haftası olarak planlanmaktadır.

Yaş Aralığı 5. ve 6. Sınıf öğrencileri katılım sağlayabileceklerdir.

Devam zorunluluğu vardır.

1 haftalık başvuru süresi sonucunda yine buradan açıklanacak olan okulda öğrencilerimize bir sınav yapılacaktır.

Sınav notunun %70 i Karne Notunun %30 alınacak şekilde öğrencinin başarı notu hesaplanacaktır.

Öğrencilerimizi bu nota göre aşağıdaki gruplara yerleştirmesi yapılacak ve yine buradan duyurulacaktır.

1. Esenler Bilim Merkezi - Sabah Grubu - 16 asil 8 yedek

2. Esenler Bilim Merkezi - Öğlen Grubu - 16 asil 8 yedek

3. Sülüntepe Bilim Merkezi - Sabah Grubu - 16 asil 8 yedek

4. Sülüntepe Bilim Merkezi - Öğlen Grubu - 16 asil 8 yedek

5. Neşet Ertaş Bilim Merkezi - Sabah Grubu - 16 asil 8 yedek

6. Neşet Ertaş Bilim Merkezi - Öğlen Grubu - 16 asil 8 yedek

Olmak üzere 96 asil 48 yedek isim belirlenecektir.

1. Etkinliğimize katılım ücretsizdir.

2. Pendik Belediyesi Bilim Merkezi Robotik Kodlama Kursuna Pendik ilçesinde ikamet eden 5. ve 6. Sınıf öğrencileri kayıt yaptırabilecektir.

3. Geçen senelerde Pendik Belediyesi Aile ve Çocuk Eğitim Merkezleri’nde Robotik Kodlama Kursu almış öğrenciler katılamayacaktır.

4. Öğrenciler sadece 1 Bilim Merkezi ve 1 seans seçmek zorundadır. 2 farklı bilim merkezine veya 2 farklı seansa kayıt yaptıran kişilerin 2 kaydı da iptal edilecektir.

5. Devam zorunluluğu vardır. Bu sebepten mazeretsiz devamsızlık durumunda eğitim hakkı sonlandırılacaktır.

6. Başvuru sonrasında duyurulacak okul veya okullarda 25.01.2020 Cumartesi günü Saat 11:00 de sınav yapılacak, girmeyen öğrenciler eğitim hakkını kaybedecektir.

7. En geç 25.01.2020 Cumartesi gününe kadar öğrencinizin 2019-2020 öğretim yılı 1 dönem Karnesi veya E-Okul sisteminden alınabilecek olan “Öğrenci Yılsonu Notları” evrakı çıktısının 3 Bilim merkezimizden birine teslim edilmesi gerekmektedir. ( Son olarak 25 Ocak 2020 Cumartesi sınav günü okula getirebilir. Sınavdan sonra teslim edilmeyen belgeler alınmayacaktır.)

8. Sınava ve Kursa katılacak öğrencilerin kimliklerini mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

9. Öğrencilerin kursa gelirken, veli imzalı muvafakatnameleri getirmeleri zorunludur. (Muvafakatnamesini getirmeyen öğrenci, etkinliğe katılamayacaktır.)

10. Veli muvafakatnamesi için tıklayınız.

Sınav için;

1. Belirtilen tarih ve saatte sınav yapılacak okulda hazır bulunmak

2. Sınav Başlangıç saati 11.00 olup sınavdan 15 dk. önce (10:45) sınav için hazır bulunması gerekmekte 10.46 da içeri öğrenci alımı olmayacaktır.

3. Öğrenci yanında kurşun kalem silgi kalem tıraş vb. ürünlerini getirecektir okulda herhangi bir malzeme verilmeyecektir.

4. Sınava giriş için, sınava girecek öğrencinin nüfus cüzdanının yanında hazır bulundurması gerekmektedir. Sınav salonunda kontrol edilecektir.

5. Sınav 20 test sorusu olup, sınav süresi 40 dakikadır.

6. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru gelen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

7. Klasik sorular öğrencinin bu eğitime bakış açısını, ilgisini ölçmek için olup çeşitli sorunlar karşısında nasıl bir çözüm üreteceğini gösteren yaratıcılık temelli olacaktır.

8. Sınava katılma koşullarını sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

9. Sınava başvurmadan “Sınav Kurallarını” okuyunuz. Başvuru tamamlayan adayların sınav kurallarını okunduğu ve kabul edildiği varsayılacaktır.

10. Sınav Kuralları için tıklayınız.

06 Ocak 2020