Tekvandocumuz Avrupa İkincisi

15-16-17 Kasım tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Uluslararası Paris Açık Tekvando Turnuvası Gençler Kategorisinde, Pendik Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Sporcusu Ali Ekrem Yılmaz +78 kiloda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Paris’te düzenlenen turnuvaya 70 ülkeden bin 440 sporcu katılırken temsilcimiz Ali Ekrem Yılmaz, ilk müsabakasını İspanyol rakibini 14–7 yenerek geçti. Yarı finalde Hollanda temsilcisini eleyerek finale yükseldi. Finalde de çok iyi bir maç çıkarmasına karşın Polonyalı Tekvandocu Michael Paczkowski’ye 7-6 mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Pendik Belediyesi Spor Okulları’nda yetişen genç sporcu Ali Ekrem Yılmaz, geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen Milli Takım Gençler Seçmelerinde birinci olarak İspanya’da düzenlenecek Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

20 Kasım 2019