Üç Ülkenin Gençleri Sağlıklı Yaşam İçin Buluştu

Gençlerin beslenme  alışkanlarının düzenlenmesi ve sporu yaşam biçimi haline getirmeleri  amacıyla başlatılan “Sağlıklı Ye, Sağlıklı Yaşa” projesi, Türkiye, Romanya ve Litvanya’dan gençleri Pendik’te biraraya getirdi.

Avrupa Birliği fonları kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı'ndan alınan hibeyle hayata geçirilen projede Türkiye (Pendik Belediyesi, Gedik Üniversitesi), Litvanya (Asocıacıja Apkabink Europa- STK) ve  Romanya (Asociatia Be You- STK ) yer alıyor. 6 ay sürecek projede  16 – 18 yaş arasındaki gençlerin sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda bilinç düzeyinin arttırılması, sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için yol gösterici çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

Sağlıklı yemek yapmayı öğrendiler

Bu kapsamda Sülüntepe Spor Kompleksi’nde düzenlenen proje etkinliğine Türk ve konuk ülkelerden 20 kişilik ekip katıldı.  Her proje ortağının  4  genç ve 1 yetişkinden oluşan ekiple yer aldığı etkinliklerde  Gedik Üniversitesi tarafından sağlıklı beslenme ve  spor konularında eğitimler verilirken, Pendik Belediyesi tarafından da sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Kurtköy Halk Eğitim Merkezi İSMEK sınıfında sağlıklı yemek yapma etkinliğine de katılan lise ve üniversite öğrencileri, bir hafta süresince basketbol, voleybol, masa tenisi, bisiklet gibi spor etkinliklerinin yanı sıra eğlenceli etkinlikler ve gezilerle birbirlerinin kültürlerini tanıma fırsatı buldu.

10 Mayıs 2018