Başvuru Evrakları
A) TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI
1- Evrakların teslimi hafta içi mesai saatleri arasında olup; çiftlerin birlikte gelmeleri zorunludur. İkametgahı ilçe dışında olanlar yerleşim yeri belgesi getirmelidirler.
2- Müracaat sırasında nüfus cüzdanları asıl ve fotokopileri bulunmak zorundadır. (Ehliyet, Pasaport vb. Kimlik yerine geçen belgeler geçersizdir.)
a- Evli yazılan kimlikle işlem yapılmayacaktır.
3- a) 4 Adet Vesikalık Fotoğraf (6 ay içinde çekilmiş olacaktır. Biometrik fotoğraf geçersizdir.) b) Evrak teslimi yapıldıktan sonra Evlenme Cüzdan Ücreti ödenecektir.
4- Çiftlerin evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını gösteren Sağlık Raporu, Aile Hekimliğinden alınacaktır. Yapılan tahlil sonuçlarının Aile Hekimliğine onaylatılması zorunludur. Evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.).
Önemli Not:
1) Müracaat evrakları düzenlenen tarihten itibaren 6 ay (180) gün geçerlidir.
2) Evlenmeden önceki soyadını kullanmak isteyen bayan adaylar, müracaat esnasında matbu soyadı dilekcesi talep etmelidir.
3) İnternet adresimizden Online Rezervasyon için tıklayınız.
4) Kokteyl organizasyonu için Pentaş A.Ş. ile görüşülmelidir. (Tel: 0216 491 11 08 Dahili: 5110 )
B) YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI
1) Avrupa ülke vatandaşları kendi ülkelerinden Çok Dilli Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Sicil Raporu alacaktır.
2) La Haye Sözleşmesine taraf ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Apostille Şerhli Bekarlık Belgesini ve Doğum Belgesini Türkiye’deki NOTER’den tercüme ettirecektir. Belge tercümesi ve kimlik olarak alınacak pasaportta isimler birebir aynı olmalıdır. Bir harf hatasında müracaat kabul edilmeyecektir.
3) La Haye Sözleşmesine taraf olmayan ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Evlenme Ehliyet Belgesini ve Doğum Belgesini ülkelerinde bulunan Türk Dışişlerine tasdik ve tercüme ettirerek müracaatta bulanabilir.
4) Yabancı ülke vatandaşları, Türkiye’de ise İstanbul’daki kendi konsolosluklarından alacağı Evlenme Ehliyet Belgesini, İstanbul Valiliğine veya İlçe Kaymakamlığına onaylatacaktır. İstanbul’da konsoloslukları yok ise Ankara’daki konsolosluklarından alacakları belgeyi Türk Dışişlerine tasdik ve tercüme ettirerek getirebilirler. Bu evraklarda Anne ve Baba Adı, Doğum Yeri ve Tarihi açık ve net bir şekilde belli olmak zorundadır.
5) Getirilecek Evlenme Ehliyet Belgelerinde İsim, Soyisim, Doğum Yeri ve Tarihi, Anne ve Baba Adının açıkça ve hatasız yazılı olması gerekmektedir. Aksi takdirde Doğum Belgesi getirilmesi zorunludur.
6) Apostille Şerhli Evrakların Türkiye’de NOTER tercümesi yapılacaktır.
7) Pasaport tercümesi yapılacaktır. (Pasaport Geçerlilik Süresinin görülmesi için.)
8) Yabancı evliliklerde vize problemi olanların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
9) Fransa vatandaşları ve Fas (Morocco) vatandaşları, evlilik için gerekli olan belgeleri evlilik yapacakları ülkedeki kendi konsolosluklarından alacak olup herhangi bir kaymakamlığa tasdik ettirmeleri gereklidir.
Yabancıların Tabi Olduğu Vize Rejimine ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
21 Mart 2022
