Nakit Yardımı Ve Gıda Harcaması Yardımı

Nakit Yardımı

Değerlendirme Kurulu onayıyla, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği kapsamında Pendik ilçesinde ikamet eden, dar gelirli, düşkün, kimsesiz, öksüz, yaşlı, dul ve engellilere sosyal, sağlık ve ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi için süreli veya geçici olarak nakdi yardım yapılır.

Gıda Harcaması Yardımı

Değerlendirme Kurulu onayıyla, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği kapsamında Pendik ilçesinde ikamet eden, sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip bulunan, evinde ekonomik problemlerden dolayı ailesinin gıda ihtiyacını yeterince karşılayamayacak durumda olan ailelere gıda harcaması yardımı yapılır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

- Pendik'te ikamet etme şartı aranır.

- Vatandaş 444 81 80 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak başvuru yapar.

- Kaydı alınan başvuru sahibi, büro personeli tarafından telefonla aranarak ayrıntılı bilgileri alınır.

- Sosyal incelemenin yapılması için evlere sosyal inceleme ekibi gönderilir.

- Sosyal İnceleme raporu komisyona sunulur ve komisyon karar verir.

- Olumlu veya olumsuz cevap kişiye mesaj olarak iletilir.

- Vatandaşlarımız, www.pendik.bel.tr E-Belediye Portalında yer alan Sosyal Destek Hizmetleri Yardım Sorgulama ekranından kimlik bilgilerini girerek yardım sorgulamalarını yapabilir.

- Komisyondan çıkan karar doğrultusunda, dosya sahibi adına ilgili bankanın Sosyal Destek Kartı dosya sahibine teslim edilir.

- Kart teslim edildikten sonra bütçe ve planlanan periyotlara göre yardımlar ödenmeye başlar.

Not 1: Gıda harcaması yardımı yapılamayacak durumda olan vatandaşlara gıda kolisi gönderilmektedir.

Bütün Evraklar Eksiksiz Teslim Edildikten Sonraki Hizmet Süresi: Kişinin Çağrı Merkezine başvuru yapması ve yardım sonucunun kişiye ulaşması süreci ortalama 5 gündür.

Yardımlar ödenek durumuna ve periyotlara göre yatırılmaktadır.

Sosyal Destek Kartının kişiye ulaşması ortalama 1 haftadır.

BİRİNCİ MÜRACAAT YERİ

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ