Sosyal Yardım

Nakit Yardımı

Değerlendirme Kurulu onayıyla, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği kapsamında Pendik ilçesinde ikamet eden, dar gelirli, düşkün, kimsesiz, öksüz, yaşlı, dul ve engellilere sosyal, sağlık ve ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi için süreli veya geçici olarak nakdi yardım yapılır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

- Pendik'te ikamet etme şartı aranır. (Gizlilik ve koruma kararı olanlardan savcılık ya da mahkeme belgesi istenir.)

- Vatandaş 444 81 80 numaralı Çağrı Merkezimizi arayarak başvuru yapar.

- Kaydı alınan başvuru sahibi, büro personeli tarafından telefonla aranarak ayrıntılı bilgileri alınır. Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS)’ten sorgulaması yapılır.

- Sosyal incelemenin yapılması için evlere sosyal inceleme ekibi gönderilir.

- Sosyal İnceleme raporu komisyona sunulur ve komisyon karar verir.

- Olumlu veya olumsuz cevap kişiye mesaj olarak iletilir.

- Vatandaşlarımız, www.pendik.bel.tr E-Belediye Portalında yer alan Sosyal Destek Hizmetleri Yardım Sorgulama ekranından kimlik bilgilerini girerek yardım sorgulamalarını yapabilir. Ayrıca Çağrı Merkezi sesli yanıt sisteminden de öğrenebilmektedir.

- Komisyondan çıkan karar doğrultusunda hazırlanan Sosyal Destek Kart dosya sahibine teslim edilir.

- Kart teslim edildikten sonra bütçe ve planlanan periyotlara göre yardımlar ödenmeye başlar.

Bütün Evraklar Eksiksiz Teslim Edildikten Sonraki Hizmet Süresi: Kişinin Çağrı Merkezine başvuru yapması ve yardım sonucunun kişiye ulaşması süreci ortalama 5 gündür.

Yardımlar ödenek durumuna ve periyotlara göre yatırılmaktadır.

Sosyal Destek Kartı imza süreci sonrası kişiye teslim edilir.

BİRİNCİ MÜRACAAT YERİ

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ